Alleen de beste zorgen

Ilse Kerkhof

In 2016 studeerde ik met onderscheiding af als dierenarts aan de Faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Gent. Na  enkele jaren ervaring te hebben opgedaan in verschillende grote praktijken, zowel in binnen- als buitenland, wilde ik me graag nog verder specialiseren in de kleine huisdieren. Hiervoor startte ik met de 2 jaar durende opleiding vakdierenarts, waarvoor ik in 2020 afstudeerde met grootste onderscheiding.

Daarna werd het tijd voor een nieuwe uitdaging en startte ik in 2020 mijn eigen praktijk te Westkapelle.  Hiermee treed ik in de voetsporen van mijn mama die eerder op deze locatie een hondenkapsalon uitbaatte. Ik werd dus grootgebracht tussen de honden en katten, maar daarnaast kunt u bij mij ook terecht met uw konijnen en andere knaagdieren. Naast het continu bijscholen om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen, vind ik een persoonlijke aanpak voor elke dier ook erg belangrijk, zodat niemand een nummertje in de rij is.

Lani Vanhandsaeme

Zoals sommigen onder jullie al hebben opgemerkt, is er sinds kort een nieuw gezicht op de praktijk. Bij deze stel ik Lani dan ook graag officieel aan jullie voor! De droom om dierenarts te worden was er al toen ze als kleuter door de dierenkliniek van haar oom dartelde. Jong geleerd, oud gedaan. Zo studeerde ze enkele jaren geleden af als dierenarts kleine huisdieren. Tijdens haar carrière deed ze onder andere spoedchirurgie tussen jachthonden in de Franse Champagnestreek, en de gekste dieren die ze ooit op consult had waren een groep dolfijnen.

Het bijschaven van kennis is voor haar als dierenarts ook erg belangrijk, zo volgt ze (onder andere) een ESAVS-traject om zich te specialiseren in de weke delen chirurgie. In Lani vind ik een collega die dezelfde waarden hanteert als ikzelf. We steken we voortaan samen onze schouders onder de praktijk, om zo ieder dier de aangepaste zorg te kunnen geven!

Vaak gestelde vragen

praktijk dierenarts Knokke-Heist Ilse Kerckhof

Overzicht van vaak gestelde vragen

Een sterilisatie kan al op jonge leeftijd uitgevoerd worden. Het ideale moment voor een sterilisatie is 3 maand na de eerste loopsheid. De teef moet niet eerst een nestje gehad hebben.
Sinds april 2018 moet elke kat voor de leeftijd van 5 maand oud gecastreerd of gesteriliseerd zijn, maar ook gechipt en geregistreerd in de databank CatID.
Vlooien en teken vormen het hele jaar door een risico, daarom raden we u aan om het hele jaar door te behandelen. Vlooien zoeken in de winter de warmte van uw huis op, en kunnen zo onze huisdieren besmetten. Door de minder strenge winters kunnen ook teken makkelijker overleven.
Een puppy wordt het best ontwormd op 2, 4, 6 en 8 weken. Daarna maandelijks tot ze zes maanden oud zijn. Volwassen honden worden het best 4x/jaar ontwormd.
Een kitten moet maandelijks ontwormd worden tot een leeftijd van 6 maanden. Een volwassen kat wordt het best 4x/jaar ontwormd, afhankelijk van de infectiedruk.
In noodgeval kan u ook in het weekend bij ons terecht.

Hebt u een vraag? Aarzel niet…

Voedingsadvies

praktijk dierenarts Knokke-Heist Ilse Kerckhof

Voeding speelt een grote rol bij de gezondheid van uw dier. Graag geef ik advies over de meest geschikte voeding, aangepast aan de noden en gezondheidstoestand van uw dier.